dimarts, 15 de març de 2016

Bases del IV Concurs de microrelats en blog 2016

La Biblioteca Municipal Pere Blasi, juntament amb l'Oficina de Català de Torroella de Montgrí (Consorci per a la Normalització Lingüística), han mobilitzat de nou les xarxes socials Facebook i Twitter per tal de recollir un munt de microrelats amb motiu de la Diada de Sant Jordi.
 
Aquest 2016 s'ha declarat com a any de celebració de l'Any Llull i, per això, us proposem d'escriure un microrelat amb una frase cèlebre d'un dels escriptors i pensadors més influents de l'edat mitjana, Ramon Llull.
 
D'altra banda, sabem que és difícil inventar una història de 500 caràcters, però tot és possible si tenim ganes de comunicar-nos! Per aquest motiu, volem que tothom s'engresqui a participar-hi, perquè aquest projecte és una manera atractiva d'afavorir les relacions interpersonals i de fomentar la narrativa creativa a través de les xarxes socials.
 
Per commemorar l'Any Llull, doncs, hem escollit aquestes dues frases, però NOMÉS CAL ESCOLLIR-NE UNA i afegir-la al microrelat:
 
1. L'amor nou; el temor retreu.
 
2. Pobre és aquell qui rep, i no dóna.
 
BASES DEL CONCURS
 
 1. Hi poden participar totes les persones físiques majors de 12 anys.
 2. El microrelat no pot excedir en cap cas el 500 caràcters, espais inclosos.
 3. Les obres han de ser originals i ninèdites.
 4. Existeixen dues categories: categoria juvenil, de 12 a 17 anys, i categoria d'adults, a partir de 18 anys.
 5. La participació en aquest concrus suposa el coneixement i l'acceptació d'aquestes bases.
 6. El microrelat haurà de contenir una de les dues frases: "L'amor mou; el temor retreu", o bé "Pobre és aquell qui rep, i no dóna".
 7.  
COM PARTICIPAR-HI
 
 1. S'haurà d'enviar el microrelat per correu electrònic a biblioteca@torroella-estartit.cat. L'assumpte haurà de ser: microrel@ts en blog. En el cos del missatge hi haurà d'haver un telèfon de contacte, un nom o pseudònim. El microrelat haurà d'estar adjuntat al correu electrònic amb un document de Word o equivalent. En cas que es doni un pseudònim, si es guanya se'n preservarà l'anonimat.
 2. A mesura que es vagin rebent els microrelats, s'aniran publicant al blog del concurs http.//microrelatsenblog. blogspot.com, i també es penjaran a les pàgines de Facebook de la Biblioteca i de l'Oficina de Català de Torroella de Montgrí.
 
QUÈ ES VALORARÀ
 
 1. Que els microrelats no superin els 500 caràcters, espais inclosos. Els microrelats que els superin quedaran automàticament fora de concurs.
 2. L'originalitat del text.
 3. La qualitat lingüística i literària.
 4. Que no superi el termini de presentació.
 
TERMINI
 
Podeu enviar els vostres relats des del 14 de març fins el dia 22 d'abril.
 
JURAT
 
Hi haurà un jurat qualificat del món de la literatura i la llengua catalanes per valorar els microrelats.
 
PREMIS
 
Hi haurà dos premis:
 
-Premi a la qualitat literària (a partir de 18 anys)
-Premi a la qualitat literària (de 12 a 18 anys)
 
 
 
Els premis es faran públics el 25 d'abril al blog del concurs i en diverses xarxes socials, i es trucarà personalment als guanyadors per tal que vinguin a buscar-lo. Tots dos premis constaran d'un val de 100 € per gastar en llibres.
 
La Biblioteca i l'Oficina de Català es reserven el dret de no acceptar ni publicar relats que incloguin paraules de mal gust, ni referències sexistes, ni relats que incitin a la violència o a ladesconsideració envers les persones per qualsevol raó (sexe, raça, religió...), i en general que vagin en contra dels valors humans elementals.