dilluns, 11 de febrer del 2019

Bases dels 7è concurs de microrelats en blog

Aquest any presentem la setena edició del concurs de microrelats. Oferir-vos l'oportunitat d'escriure i crear peldesenvolupament personal és un dels objectius de les biblioteques publiques, també la nostra. Ja han passat sis anys des del primer microrelats en blog i us agraim que any rere any hàgiu participat i gaudit escrivint i omplint les xarxes socials amb les vostres creacions. També en aquesta edició us convidem a fer-ho posible.

Una de les efemérides literàries del 2019 és la celebració dels 75 anys de la mort d'Antoine de Saint-Exupéry, autor de la gran obra clàssica El petit príncep.

El petit príncep (1943), narra la trobada entre un nen i un aviador. Les converses que mantenen entre ells fan replantejar la vida dels adults. que apareix con absurda. Una obra amb moltes al·legories, escrites amb un llenguatge planer i senzill, que ens descobreix part de les reflexions de l'autor sobre la concepció de la vida.

Aprofitant l'efemèride hem volgut dedicar aquest any a aquest clàssic, que encara és capaç de transmetre reflexió sobre la vida a tothom que el llegeix. Us convidem, doncs, a escriure un microrelat amb una de les frases més conegudes i que representen millor l'obra:
 
"L'ESSENCIAL ÉS INVISIBLE ALS ULLS"

BASES DEL CONCURS

1. Hi poden participar totes les persones físiques majors de 12 anys.

2. El microrelat no pot excedir en cap cas els 500 caràcters, espais inclosos.

3. Les obres han de ser originals i inèdites.

4. Existeixen dues categories: categoria juvenil, de 12 a 17 anys, i categoria d'adults, a partir de 18 anys.

5. La participació en aquest concurs suposa el coneixement i l'acceptació d'aquestes bases.

6. El microrelat haurà de contenir la frase "L'essencial és invisible als ulls". Aquesta frase és una de les més emblemàtiques de l'obra El petit príncep.


COM PARTICIPAR-HI

1. S'haurà d'enviar el microrelat per correu electrònic a biblioteca@torroella-estartit.cat. L'assumpte haurà de ser: microrel@ts en blog. En el cos del missatge hi haurà d'haver un telèfon de contacte i un nom o pseudònim. El microrelat haurà d'estar adjuntat al correu electrònic amb un document de Word o equivalent. En cas que es doni un pseudònim, si es guanya se'n preservarà l'anonimat.

2. A mesura que es vagin rebent els microrelats, s'aniran publicant al blog del concurs http://mircrorelatsenblog.blogspot.com.es/ i també es penjaran a les pàgines de Facebook i Twitter de la Biblioteca.

QUÈ ES VALORARÀ

1. Que els microrelats no superin els 500 caràcters, espais inclosos. Els microrelats que els superin quedaran automàticament fora de concurs.

2. L'originalitat del text.

3. La qualitat lingüística i literària.

4. Que no superi el termini de presentació.

TERMINI

Podeu enviar els vostres relats dels del 25 de febrer fins al dia 12 d'abril.

JURAT

Hi haurà un jurat qualificat del món de la literatura i la llengua catalanes per valorar els microrelats.

PREMIS

Hi haurà dos premis:

-Premi a la qualitat literària per adults (a partir de 18 anys)

-Premi a la qualitat literària juvenil (de 12 a 17 anys)

Els premis es faran públics el 23 d'abril al blog del concurs i en diverses xarxes socials, i es trucarà personalment als guanyadors per tal que vinguin a buscar-lo. Tots dos premis constaran d'un val de 100 € per gastar en llibres.

La Biblioteca es reserva el dret de no acceptar ni publicar relats que incloguin paraules de mal gust, ni referències sexistes, ni relats que incitin a la violència o a la desconsideració envers les persones per qualsevol raó (sexe, raça, religió...) i en general que vagin en contra dels valors humans elementals.